Истанбул. Национална компания индустриални зони“ ЕАД беше представена пред повече

...
Истанбул. Национална компания индустриални зони“ ЕАД беше представена пред повече
Коментари Харесай

Държавните индустриални зони бяха представени на бизнес форум в Истанбул

Истанбул. „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД беше показана пред повече от 150 български и турски компании на Българо-турски бизнес конгрес в Истанбул, провел се в понеделник в наличието на българския министър на стопанската система Емил Караниколов и турския му сътрудник Нихат Зейбекджи. Това оповестиха от пресцентъра на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД .
Изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес срещна участниците на събитието с активността и метода на работа на компанията, както и с разширението на портфолиото от терени, предлагани на евентуални вложители. Отскоро в активите на НКИЗ да вземем за пример попадат парцели с повърхност към 100 дка край Кърджали, изключително атрактивна дестинация за представителите на турския бизнес.
Благодарение и на дейното си партньорство с локалната власт и подписването на меморандуми с общини в цялата страна, НКИЗ разполага с доста повече местоположения с разнообразни логистични и инфраструктурни преимущества, които биват предлагани на евентуални вложители. Един от последните такива меморандуми за съдействие бе с Община Стара Загора, също привлекателно място за бизнеса в Турция поради географското си разположение.
В рамките на събитието при натоварен интерес бяха извършени и редица двустранни срещи сред НКИЗ и турски компании, заинтригувани от вероятностите да влагат в България и да открият бизнеса си към пазара на Европейския съюз.
Настоящият конгрес показва нашата обща воля и предпочитание за още по-динамичен разговор и по-интензивно и огромно развиване на връзките сред България и Турция, съобщи на откриването на събитието министър Караниколов.
Той посочи, че Турция е един от водещите търговски сътрудници на България като заема 4-то място в българския експорт и 5-то място във вноса. Караниколов добави, че географската непосредственост и капацитетът на пазарите предопределят висока интензивност сред българските и турските компании.
„ Двустранната търговия е уравновесена, като за 2017 година е съвсем 4 милиарда евро. Българският експорт за Турция надвишава 2 милиарда евро, заема 7.8% от общия експорт и бележи растеж от 10%. Вносът от Турция е 1,9 милиарда евро, като заема 6.3% от общия импорт и бележи растеж от 17.3% “, акцентира Караниколов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР