Испанците са истински факири по отношение на приготвянето на риба

...
Испанците са истински факири по отношение на приготвянето на риба
Коментари Харесай

Как се приготвя рибата морски дявол по испански

Испанците са същински факири във връзка с приготвянето на риба и морски блага. В това няма нищо изненадващо, защото тази слънчева средиземноморска страна е заобиколена от вода, а самите испанци са най-големият консуматор в Европа на риба. Ето за какво и техният морски рецептурник е изключително богат.

В случая ще Ви предложим нещо по-нестандартно, а точно по какъв начин да се научите да си приготвяте рибата морски демон по испанска рецепта. Колкото и ужасно да звучи името на тази риба и колкото и в реалност да има плашещ тип самата риба, месото ѝ е доста компактно и изключително вкусно. Счита се за същински деликатес и постоянно по опция участва в испанското меню.

Морски демон със сос Ла Пикада

Необходими артикули: 850 г филе от морски демон, 450 г картофи, 3 домата, 5 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10 с.л. зехтин, 5 с.л. брашно, 2 филии самун, 6- 7 лешника, няколко стръка свеж магданоз, сол на усет

 Как се подготвя рибата морски демон по испански

Начин на подготвяне: Рибното филе се измива и подсушава. Нарязва се на части, посолява се, овалва се в брашното и се запържва в половината зехтин от двете страни. Изважда се и се оставя върху кухненска хартия, с цел да се отцеди от непотребната лой.

В същата лой се запържват филиите самун и също се оставят да се отцеждат.

В друга тенджера се сипва останалият зехтин и котлонът се включва. В него се запържва авансово скълцаният чесън, изважда се при цялостната му подготвеност и на негово място се прибавя пюрето от рендосаните домати. Когато течността стартира да извира, към доматения сос се прибавя аленият пипер и към 500 мл вода.

Всичко се разбърква, подправя се на сол и към този сос се прибавят обелените и нарязани на огромни кубчета картофи и готовите рибни филета.

Отделно в хаванче или блендер се смесват запърженият самун, запърженият чесън, лешниците и магданоза. Добавя се малко вода, с цел да се разреди сосът. Той се изсипва в тенджерата с рибата и картофите, откакто продуктите са изцяло подготвени.

Разбърква се в продължение на 5 мин и ястието е готово за сервиране. По предпочитание можете да го поръсите с маково семе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР