Испанското социалистическо правителство назначи вчера нов директор на общественото Испанско

...
Испанското социалистическо правителство назначи вчера нов директор на общественото Испанско
Коментари Харесай

Педро Санчес назначи нов директор на испанското радио и телевизия

Испанското социалистическо държавно управление назначи през вчерашния ден нов шеф на публичното Испанско радио и телевизия, откакто подписа съглашение с крайнолявата партия " Подемос ", предава организация " Фокус ", базирайки се на " Ройтерс ".

Премиерът Педро Санчес, който управлява по-малко от една четвърт от местата в Народното събрание, съобщи, че е малко евентуално да свика предварителни избори и че желае идващото гласоподаване да бъде през 2020 година, когато завършва актуалният мандат.

Повечето политически наблюдаващи и партии от опозицията обаче считат, че неналичието на поддръжка в Народното събрание ще затрудни прокарването на законопроекти от държавното управление и в последна сметка ще се стигне до предварителен избор.

Назначаването на нов шеф на Испанското радио и телевизия, където работят 6300 чиновници и което излъчва новинарски излъчвания и стратегии по пет телевизионни канала и шест радиостанции, бе приоритет за Санчес като част от опита му да завоюва идващите парламентарни избори, а също по този начин локалните, районните и европейските, планувани за 2019 година, отбелязва Ройтерс.

Предишните шефове на публичната компания станаха обект на гневни рецензии от обществеността за хипотетичната им поддръжка за дясноцентристкото държавно управление на Мариано Рахой.

Служителите на Испанското радио и телевизия няколко месеца водеха акция против цензурата и в интерес на политическата самостоятелност. Те започнаха по-рано тази година да носят черни облекла в петъчните дни като форма на митинг против предходното управление.

Новият шеф Томас Флорес е считан за самостоятелен. Той е на работа в радиото и малкия екран от 1984 година както по време на крайнолеви, по този начин и по време на крайнодесни държавни управления. Понастоящем той оглавява радиостанцията Радио 3, част от групата на Испанското радио и телевизия.

Неговото предопределение към момента би трябвало да прескочи няколко политически трудности в испанския парламент, където Народната партия евентуално ще употребява болшинството си в горната камара, с цел да го отсрочи, до момента в който на няколко дребни партии занапред им следва да дадат благословията си в мощно разграничената долна камара.

Ако бъде утвърдено, както се чака, назначението на Флорес ще бъде първият случай, когато Социалистическата партия, " Подемос " и група районни сили работят дружно в Народното събрание, откогато смъкнаха Мариано Рахой с избор на съмнение при започване на юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР