Испанското правителство иска да наложи временен данък върху най-богата част

...
Испанското правителство иска да наложи временен данък върху най-богата част
Коментари Харесай

Испания въвежда временен специален данък за най-богатите

Испанското държавно управление желае да наложи краткотраен налог върху най-богата част от популацията на страната от идната година на фона на растящата инфлация, сподели министърът по въпросите на бюджета Мария Хесус Монтеро в четвъртък. Тя сподели, че договаря с по-малкия съдружен сътрудник, лявата партия " Подемос " (Unidas Podemos), която включи самодейността в предизборната си стратегия.

Монтеро не даде детайлности за това каква ще бъде данъчната ставка, като сподели пред телевизионния канал laSexta единствено, че " приказваме за милионери, тези, които са в 1% от приходите ".

Данъкът би трябвало да влезе в действие през идната година, сподели Монтеро, само че призна, че сложността на процедурите за утвърждение от Народното събрание значат, че може да не е подготвен до началото на 2023 година Правителството също по този начин възнамерява налози върху енергийните компании и банки.

" Ще използваме скица, сходна на тази за енергийните компании и банкирането. През идващите две години... огромните богаташи на тази страна ще бъдат помолени да създадат краткотрайно изпитание ", сподели тя.

Испания ще организира локални и районни избори през 2023 година и към този момент е въвлечена в спор дали да понижи или увеличи налозите в отговор на инфлацията и икономическите компликации, подбудени и от нашествието на Русия в Украйна. Европейската комисия прикани Испания да се върне на пътя на фискална непоклатимост допустимо най-скоро и да усили приходите си.

Министърът, която договаря за проектобюджета за 2023 година сред ръководещата Социалистическа партия, Unidas Podemos и други партии в Народното събрание, сподели, че увеличените разноски за защита са били главен препъникамък. Правителството усили разноските в сходство с уговорката си като член на НАТО последователно да доближи разноски за защита на стойност 2% от брутния вътрешен артикул до 2029 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР