Испанското издание Ел Паис публикува предполагаемите отговори на Съединените щати

...
Испанското издание Ел Паис публикува предполагаемите отговори на Съединените щати
Коментари Харесай

Путин с остри критики към САЩ: Опитват се да ни вкарат във война с Украйна!

Испанското издание " Ел Паис " разгласява хипотетичните отговори на Съединените щати и НАТО на настояванията на Русия във връзка с сигурността. Повечето съветски оферти са избрани като неприемливи, само че съдружниците оставят отворена вратата за договаряния. Документите не са оповестени публично, а НАТО и Русия са отказали да разясняват достоверността им. Руският президент Владимир Путин насочи остри рецензии по отношение на Вашингтон. На фона на продължаващото напрежение " Газпром " възобнови доставките на газ към Западна Европа, само че малко по-късно още веднъж ги спря, съобщи Българска национална телевизия.

За първи път от повече от месец съветският газ потече в западна посока, въпреки и за към час. Според европейски страни Русия съзнателно задържа доставките, с цел да форсира утвърждението на " Северен поток 2 ", посредством който природният газ ще стига до Германия, заобикаляйки Украйна. Бъдещето на газопровода е неразбираемо на фона на опасенията на Запада, че Москва приготвя инвазия в Украйна.

Русия има разновидности по какъв начин да се защищити от възможни американски наказания и да сведе до най-малко следствията от тях, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков и прикани Белия дом да спре да подклажда напрежението.

По-рано президентът Владимир Путин упрекна Съединените щати, че се пробват да вкарат страната му във война с Украйна, търсейки предтекст да наложат спомагателни наказания на Москва.

" Вярвам, че Съединените щати не се вълнуват толкоз от сигурността на Украйна, колкото се пробват да подкопаят Русия. А това е проблем. В този случай Украйна се трансформира в инструмент за реализиране на тази цел. Това може да стане по доста способи: посредством вкарването ни във боен спор и посредством налагане на тежки наказания. Ако желаеме да избегнем този тъмен сюжет - а ние желаеме тъкмо това, то би трябвало всички да зачитат ползите на останалите страни, в това число на Русия, а по-късно би трябвало да намерим някакво решение на въпроса ", съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

В отговор Белият дом удостовери, че вратата за договаряния остава отворена. Според Франция към този момент няма признаци, че Русия е подготвена да нахлуе в Украйна, само че обстановката на руско-украинската граница е доста сериозна.

" Президентът Путин би трябвало да каже дали желае да бъде този, който тласка към нестабилност или има предпочитание за деескалация. Инициативата, която ние поехме, за възобновяване на срещите в Нормандски формат, които не са провеждани две години, е добър знак. Диалогът би трябвало да продължи ", счита министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан.

Нови сателитни фотоси демонстрират скупчването на военни сили в разнообразни точки в Западна Русия, Беларус и Крим наоколо до украинските граници. Продължава и подготовката за взаимни учения сред Русия и Беларус, които ще се проведат наоколо до границите на членките на НАТО Полша и Литва.

Междувременно, международният и олимпийски първенец по бокс Владимир Кличко се записа като доброволец към силите за териториална защита на Киев, дружно с брат си Виталий, който е и кмет на украинската столица.

" Има два метода - да бягаш или да се изправиш пред предизвикването. Изборът ми е да пазя фамилията си, приятелите, околните и щерка ми ", съобщи някогашният първенец по бокс Владимир Кличко.

Силите, към които се причисляват братя Кличко, ще пазят Киев при възможна опасност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР