Испанският външен министър Алфонсо Дастис увери, че преминаването на хиляди

...
Испанският външен министър Алфонсо Дастис увери, че преминаването на хиляди
Коментари Харесай

Испанският външен министър: Брекзит няма да промени живота в Гибралтар

Испанският външен министър Алфонсо Дастис увери, че прекосяването на хиляди погранични служащи сред Гибралтар и Испания няма да бъде наранено от Брекзит макар претенциите на Мадрид върху тази английска територия, съобщи Франс прес.

"Нищо няма да се промени " след излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи Дастис. Хората ще могат да продължат да живеят на едното място и да работят в другото. Нямаме желание да затрудняваме живота на хората, нито да затваряме някоя граница или да усложняваме напредването ", добави той.

Хиляди испанци и пребиваващи в Испания жители на други страни минават границата всеки ден, с цел да работят в дребната английска територия, основно във финансовите услуги и онлайн хазарта. Някои гибралтарци пък минават по противоположния маршрут.

Испания има искания над тази територия, която отстъпи на Англия през 1713 година

Испанското държавно управление упреква Гибралтар, че е данъчно леговище или че толерира контрабандата на тютюн.

Дастис за следващ път увери, че не желае да трансформира испанските искания над Гибралтар в препъни-камък в договарянията по изискванията за излизането на Англия от Европейски Съюз.

"Самите ние имаме мощен интерес да запазим тесните си връзки с Англия и желаеме да ги подобрим за придвижването на хора и вложенията. Англия е мястото, където най-вече се насочват нашите вложители ", уточни испанският външен министър.

"Струва ни се обаче разумно да замразим използването за Гибралтар на съглашението сред Европейски Съюз и Англия за Брекзита до момента в който не бъдат решени някои дребни досадни проблеми ", като опцията за взаимно прилагане на летището на Гибралтар и обменът на данъчна информация, означи Дастис.

Летището е издигнато на земна линия, която свързва Гибралтар с Испания. Тя не е била включена в прехвърлянето на Гибралтар от 1713 г

Испания постоянно повдига въпроса за обмена на фискални данни, а Гибралтар твърди, че съблюдава интернационалните закони в тази област.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР