Испанският тенисист Карлос Алкарас не обръща внимание на сравненията между

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас не обръща внимание на сравненията между
Коментари Харесай

Алкарас: Няма място за сравнение между мен и Надал

Испанският тенисист Карлос Алкарас не обръща внимание на сравненията сред него и великият му съотечественик Рафаел Надал, написа " Ройтерс ".

19-годишният Алкарас направи извънреден сезон и стана най-младият лидер в международната класация в историята. Той завоюва първа купа от Големия шлем на Откритото състезание на Съединени американски щати през септември, както и два трофея от сериите " Мастърс ".
 
Тийнейджърът пропусна Финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави в Торино през предходната седмица поради контузия на коремен мускул, само че все пак приключи годината като номер 1 в света.

Постиженията на младока провокираха голям брой съпоставения с неговия популярен съотечественик Надал, който на 19-годишна възраст победи за първи път на " Ролан Гарос " през 2005 година, а сега е тенисистът с най-вече трофеи от Големия шлем - 22.   

" Няма място за съпоставяне. Няма значение, че сега аз съм номер 1, цялостната кариера на Рафа значи доста повече. За всеки обожател на тениса е наслаждение да следи Надал на корта. Надявам се през моята кариера да реализира най-малко половината от това, което има той ", разяснява Алкарас.

Младият испанец ще се стреми през новия сезон да " се приготви оптимално добре " и да резервира инерцията от приключилата година.

" Ще бъде сложна година, тъй като в този момент на всички места ще ме смятат за любимец. Ще има доста по-голямо напрежение върху мен. Ще опитам да не позволи това да ми повлияе и ще се постарая да запазя единствено позитивните страсти. Все отново да побеждаваш идолите си е необикновено достижение. Със сигурност не желая да се утежнявам с непотребни неща и каквото и да стане отсега нататък, ще се опитам да се любувам на тениса ", сподели още Алкарас.     
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР