Испанският шампион Барселона се намира в най-тежката си криза от

...
Испанският шампион Барселона се намира в най-тежката си криза от
Коментари Харесай

Барса е в най-тежка серия от години, но Меси и Суарес с рекорди

Испанският първенец Барселона се намира в най-тежката си рецесия от 2,5 години.

Каталунците са в отрицателна серия от 4 следващи мача без победа в Ла Лига. Лео Меси и компания не съумяха да надделеят поредно над Жирона (2:2), Леганес (1:2), Атлетик Билбао (1:1) и снощното тъждество 1:1 с Валенсия на " Местая ".

За последно Барса изпадна в сходна обстановка напролет на 2016 година Тогава тимът направи 1 тъждество – 2:2 с Виляреал, и загуби на 3 пъти (1:2 от Реал Мадрид, 0:1 от Реал Сосиедад и 1:2 от Валенсия).

В края на сезона обаче Барселона подвигна шампионската купа, откакто приключи с точка повече от " белия балет " и на три пред Атлетико Мадрид. И това е лек мотив за оптимизъм на " Камп Ноу ", макар че в този момент Севиля излезе водач.

" Не се нервирам. Влязохме в мача с вярната настройка, само че допуснахме бърз гол, който въодушеви Валенсия. В последна сметка мачът приключи наедно ", съобщи треньорът Ернесто Валверде. " Да, резултатът оставя горчив привкус, само че е мъчно, когато имаш дуели през няколко дни и противникът се пази надълбоко ", добави експертът.

Валверде не пропусна да се изкаже ласкаво за Лео Меси, който вкара приказен гол на " Местая ". Петкратният притежател на Златната топка се разписа с удар отвън наказателното поле. За последните 10 години това е негово попадение №57 с изстрел от отдалеченост, което е най-хубавото достижение в Топ 5 на европейските шампионати.

Подаването пристигна от Луис Суарес, за който това беше асистенция №27 към аржентинския талант. По този метод уругвайският стрелец изпревари Дани Алвеш (26) по най-вече голови пасове към Меси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР