Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след поражението от

...
Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след поражението от
Коментари Харесай

Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги

Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след провалянето от Борусия Дортмунд с 1:4 като хазаин в груповата фаза на Шампионската лига. Шесткратният първенец в Лига Европа стартира едва сезона и има единствено една победа във всички шампионати досега.

" Благодаря на всички хора в клуба и играчите, които ми донесоха прелестни моменти ", съобщи Лопетеги пред телевизия Movistar Plus още преди публично оповестяване на уволнението му от клуба. " Тъжен съм, че напущам тима, който обичам доста. Благодаря и на почитателите на Севиля. Оценявам поддръжката им. Вече си споделих сбогом с футболистите. Не е време да приказваме за това дали е имало демонстрация на пренебрежение от клуба. Благодарен съм за всичко, което реализирах със Севиля ", добави Хулен Лопетеги през сълзи.

Специалистът бе изпратен с аплодисменти от почитателите на испанския клуб след края на мача, а последователите на Севиля желаеха със викания оставката на управлението.

Очаква се Лопетеги да бъде сменен от аржентинеца Хорхе Сампаоли. Севиля заема 17-о място във краткотрайното класиране в испанската Ла Лига. Тимът записа най-лошия си старт на сезона от завръщането в елита през 2001 година.

" Севиля се разделя с Хулен Лопетеги, който завършва интервала си в клуба след три прелестни сезона, в които задачите бяха изпълнени и четвърти, в който резултатите не дават отговор на нужното ", се споделя в известието на клуба, публикувано малко по-късно.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР