Премиерът на Испания казва, че извиненията на президента на футболната федерация за целувката на Дженифър Ермосо „не са достатъчни“

...
Испанският премиер Педро Санчес каза, че извиненията, предложени от Луис
Коментари Харесай

Испанският премиер Педро Санчес каза, че извиненията, предложени от Луис Рубиалес, президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF), за целувката на полузащитника на Испания Дженифър Ермосо не са достатъчни.

Отговаряйки на въпроси на репортери във вторник, Санчес каза, че „това, което видяхме, беше неприемлив жест“.

„Що се отнася до г-н Рубиалес и целия спор, който се случи, на първо място вярвам, че те, играчите, те направиха всичко, за да спечелят“, каза Санчес.

„Но е вярно, че има известно поведение, в този случай на г-н Рубиалес, което показва, че в нашата страна все още има да се извърви дълъг път по отношение на равенството и уважението и в това изравняване на правата между жените и мъжете .

„Извиненията, направени от г-н Рубиалес, не са достатъчни. Дори смятам, че те не са подходящи и че следователно г-н Рубиалес трябва да продължи да предприема стъпки, за да изясни това, което всички видяхме“, добави Санчес.

Националният отбор на Испания се срещна с министър-председателя на страната Педро Санчес в двореца Монклоа в Мадрид. Националният отбор на Испания се срещна с премиера на страната Педро Санчес в двореца Монклоа в Мадрид. Хуан Медина/Ройтерс

Рубиалес и Санчес се срещнаха по-рано във вторник и си стиснаха ръцете, когато отборът на Испания посети двореца Монклоа – резиденцията на испанския премиер – за да получи златния медал на Кралския орден за спортни заслуги.

CNN се свърза с RFEF за коментар относно забележките на Санчес, но не получи отговор до момента на публикуването.

В понеделник Рубиалес призна, че е „направил грешка“, като е целунал Ермосо по устните, след като 33-годишната е взела медала си за победител след финалната победа на Световното първенство за жени над Англия.

Рубиалес е изправен пред широка критика за инцидента, като поведението му е обозначено като „неприемливо“ и „просто отвратително“.

„Хей, не ми хареса, а“, каза Хермосо, докато очевидно отговаряше на въпроси за инцидента във видео на живо в Instagram, клип от който беше споделен от испанския журналист Ирати Вида в X, платформата, известна преди като Twitter.

Президентът на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес призна, че е "направил грешка." Президентът на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес призна, че е "направил грешка". С любезното съдействие на FIFA

По-късно във видеото на живо в Instagram – заснето в съблекалнята на Испания – Хермосо задава въпрос от друга жена: „Но какво правеше, сестро?“ 33-годишният отговаря: „Но какво трябва да направя?“

В радиопрограмата „El Tiempo de Juego“ на Cadena COPE, Ермосо говори за целувката в неделя, като каза, че „не го е очаквала“, но че „това беше заради емоцията на момента, няма нищо повече там. Това просто ще бъде анекдот [от времето]. Абсолютно съм сигурен, че няма да бъде взривен повече.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР