Испанският премиер Педро Санчес и датският му колега Мете Фредериксен

...
Испанският премиер Педро Санчес и датският му колега Мете Фредериксен
Коментари Харесай

Премиерите на Испания и Дания пристигнаха в украинската столица

Испанският министър председател Педро Санчес и датският му сътрудник Мете Фредериксен дойдоха в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски, заяви испанското държавно управление.

В сряда Санчес съобщи, че ще съобщи на Зеленски " ясния ангажимент на Европейския съюз и Испания... за мир ".

Той съобщи, че Испания ще продължи да работи за преустановяване на войната на Русия в Украйна, като в същото време ще изпраща " цялата нужна филантропична и военна помощ " и ще приема украински бежанци.

" Ръководителят на държавното управление Педро Санчес дойде преди малко в Киев, където ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. Заедно с него пътува и датският министър-председател Мете Фредериксен ", заяви испанското държавно управление.

" След диалозите си тримата водачи ще се срещнат с пресата ", добави то.

Испания е приела 134 000 украинци, като 64 000 от тях са получили краткотрайна протекция, включваща настаняване и позволение за работа.

Мадрид е изпратил в Украйна към дузина самолети, пренасящи " стотици тонове " оръжия и филантропични доставки, съобщи в понеделник министърът на защитата Маргарита Роблес.

Санчес разгласи в понеделник, че Испания ще отвори още веднъж посолството си в Киев " след няколко дни " в символ на поддръжка към Украйна.

Посолството прекрати активността си в деня след съветската инвазия на 24 февруари от съображения за сигурност. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР