Испанският премиер Мариано Рахой ще посети Каталуния за първи път,

...
Испанският премиер Мариано Рахой ще посети Каталуния за първи път,
Коментари Харесай

Рахой отива в Каталуния за предизборната кампания

Испанският министър председател Мариано Рахой ще посети Каталуния за първи път, откогато Мадрид наложи непосредствено ръководство на района . Очаква се той да дойде в Барселона, каталунската столица, в 11:00 ч. локално време, с цел да започва за акцията на своята партия преди гласуването през идващия месец.
Неговото посещаване идва две седмици, откакто той уволни каталунския водач Карлес Пучдемон и държавното управление му, прекрати автономията на района и прикани за нови избори на 21 декември.
В събота близо 750 000 каталунци стачкуваха против задържането на районните политици поради настояването им за самостоятелност от Испания. Демонстрантите се събраха на булеварда до постройката на районния парламент, размахвайки каталунски флагове за самостоятелност и крещейки " Свобода! " до момента в който някои от тях държаха плакати с надпис " SOS народна власт ".
Кризата в Каталуния провокира угриженост в Европейския съюз, до момента в който блокът се занимава с Brexit, главно поради несигурността по отношение на ориста на 7,5 милиона души в района . Повече от 2 400 предприятия към този момент реалокираха своето юридическо седалище другаде.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР