Испанският парламент одобри важен закон за защита правата на жените

...
Испанският парламент одобри важен закон за защита правата на жените
Коментари Харесай

След години феминистка борба Испания одобри важен закон

Испанският парламент утвърди значим закон за отбрана правата на дамите след години феминистка битка

Испанският парламент утвърди с 205 гласа „ за “, 141 срещу и 3 въздържали се закон за половата независимост. Той е прочут като закон " Само " да " е " да " “ и се смята за огромна победа на жертвите на полово принуждение и на феминисткото придвижване, които от години се борят да бъде прокаран.

С приемането на закона, за който дамите се бориха в продължение на години, Испания се подрежда на едно от първите места в Европа по съблюдаване на правата на дамите и отбрана на жертвите на полови закононарушения. Той отстранява разграничението сред корист и експанзия, урежда нуждата от категорично единодушие при полов акт и изяснява що е то уличния тормоз.

Според министъра на равенството Ирен Монтеро законът е „ значима победа на феминисткото придвижване в страната “, тъй като от тук нататък " на нито жена няма да й се постанова да потвърждава, че към нея е проявена експанзия, с цел да бъде приета за такава ". Липсата на единодушие от страна на дамите ще се признава за нахлуване, а половото принуждение ще бъде отстранено от Наказателния кодекс.
Рекламата, която подтиква към проституция ще се смята за противозаконна, а препращането на изображения на трети лица, които са били записани без тяхното категорично единодушие е квалифицирано като „ съществено накърняване на неприкосновеността на персоналния живот “ и ще се санкционира със затвор от един до три месеца.

Освен това страната ще оказва помощ на малолетни деца, чийто майки са убити от сътрудниците им. Законът бе подсилен от всички депутатите като се изключи тези от Народната партия и Вокс, съгласно които „ задачата му не е да отбрани дамите, а да атакува мъжете “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР