Испанският нападател Давид Вия ще прекрати кариерата си следващия месец.

...
Испанският нападател Давид Вия ще прекрати кариерата си следващия месец.
Коментари Харесай

Давид Вия обяви края на кариерата си!

Испанският нападател Давид Вия ще приключи кариерата си идващия месец. 37-годишният футболист на японския Висел Кобе ще довърши сезона със своя клуб, преди да се насочи към други занимания. Вия е голмайстор на испанския народен тим с 59 гола в 98 мача. С Ла Фурия той завоюва Европейското състезание и Световната купа.

ВИЖТЕ ИЗБРАНИ КАДРИ ОТ БЛЯСКАВАТА КАРИЕРА НА ДАВИД ВИЯ!

„ Мислех за това дълго време и стигнах до решението след диалози със фамилията си и околните. Исках да се откажа от футбола преди той да се откаже от мен. След 19 години в професионалния футбол, взех решение да се откажа след края на сегашния сезон. Благодаря на всички тимове, треньори и съотборници, които ми разрешиха да се любувам на мечтана кариера. Благодаря на фамилията ми, което постоянно ме поддържаше ", съобщи Вия.

На клубно равнище той игра за Валенсия, Барселона, Атлетико Мадрид, Ню Йорк Сити. Той има всички домашни титли в Испания, а също така Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно състезание.

„ Последната ми цел, която ще е черешката на тортата, е да печеля Купата на Императора с Кобе на 1 януари. Оттам нататък ще продължа да се любувам на други футболни планове, които ще развъртвам дружно с DV7 group ", добави легендата. Първото му странствуване като началник ще го води в Съединени американски щати, където той ще прави тим във второто равнище на американския футбол, завръщайки се в Ню Йорк. Отборът ще се споделя Куинсборо ФК.

Церемонията по неговото отдръпване ще се състои на 7 декември, когато е последният дуел от шампионата на Япония. Във Висел Кобе Вия играе с някогашните си съотборници в Барса Андрес Иниеста и Томас Вермален, както и с Лукас Подолски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР