Испанският министър-председател Педро Санчес заведе дело срещу съдията, който разследва

...
Испанският министър-председател Педро Санчес заведе дело срещу съдията, който разследва
Коментари Харесай

Война между властите в Испания: Премиерът Санчес заведе дело срещу съдията, разследващ съпругата му

Испанският министър-председател Педро Санчес заведе дело против съдията, който проверява брачната половинка му за хипотетична корупция и търговия с въздействие. Санчес упреква магистрата в корист със служебно състояние и власт, оповестява английският.

Информацията за делото се появи късно във вторник, единствено часове откакто Санчес се базира на законното си право да не свидетелства по дело по отношение на бизнес дейностите на брачната половинка му Бегоня Гомес. Тя е разследвана за хипотетична корупция и търговия с въздействие след тъжба от групата за напън Manos Limpias (Чисти ръце) - обществн синдикат, който има дълга история на потребление на съдилищата за гонене на политически цели, твърди английското издание. Manos Limpias упреква Гомес, че е употребила въздействието си като брачна половинка на министър-председателя, с цел да обезпечи спонсори за академични магистърски курс, който е управлявала.

Въпреки че прокурорите в Мадрид желаеха от съда да приключи делото заради липса на доказателства, както и отчет на инспекторите на Guardia Civil не откри данни за незаконна активност от страна на Гомес,  разследването продължава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР