Испанският министър–председател Педро Санчес обяви, че правителството ще наложи контрол

...
Испанският министър–председател Педро Санчес обяви, че правителството ще наложи контрол
Коментари Харесай

Испания ще закупи 344 000 дози от лекарството на Pfizer срещу COVID-19

Испанският министър–председател Педро Санчес разгласи, че държавното управление ще наложи надзор върху цените на антигенните проби и ще закупи през януари 344 000 дози от противовирусното лекарството против Covid-19 на Пфайзер „ Паксловид ".

В изявление за испанската радиомрежа " Cadena Ser " Санчес съобщи, че кабинетът „ от седмици “ работи по проект за лекуване на Covid-19 като " ендемична болест ", сходна на грипа поради ниската смъртност, която към този момент е 1% спрямо записаните при започване на пандемията 13%.

Според него еволюцията на вируса е естествена, пандемията " не е същата като преди година " и по тази причина се постановат нови ограничения, при които да се спре да се брои всеки инфектиран човек и всеки изработен тест. Очакванията са в края на януари да се стигне до пика на шестата вълна поради бързото разпространяване на Омикрон разновидността, след което след март на Covid-19 ще се гледа като на сезонен грип.

Това е спор, който Санчес счита да повдигне на „ европейско ниво ", с цел да има съответни дейности в целия Европейски съюз.

„ Благодарение на науката ще понижим с 88% опцията за хоспитализация на уязвими пациенти ", аргументира Санчес покупката на лекарството на " Пфайзер " и напомни, че имунизацията е животоспасяваща.

Правителството се надява, че до 7-ми февруари 70% от децата ще имат първата доза, а до 18-ти април 70% ще са с цялостна имунизация. Премиерът отхвърли концепцията за наложителна имунизация с аргумента, че повече от 90% от испанците към този момент са имунизирани, по тази причина тя е използвана в други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР