Испанският министър на вътрешните работи каза, че поредицата от писма

...
Испанският министър на вътрешните работи каза, че поредицата от писма
Коментари Харесай

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Испанският министър на вътрешните работи сподели, че поредицата от писма бомби, изпратени до цели на територията на страната, евентуално може да са свързани с поддръжката на Испания за Украйна против съветската атака.
 
Министър Фернандо Гранде-Марласка Гомес написа в известие до своите сътрудници от страните членки на Европейски Съюз и Европейската комисия, че шестте писма бомби " биха могли да са свързани с съветската инвазия в Украйна ", заяви новинарската организация " Еуропа прес ". Испанското министерство на вътрешните работи удостовери информацията.
 
Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и Съединени американски щати в Мадрид, на сателитен център на Европейски Съюз в база на испанските Военновъздушни сили, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна. Взривните устройства са били локално произвеждане и са съдържали единствено дребни количества експлозив и дребни железни сачми, оповестиха испански медии, представени от Българска телеграфна агенция.
 
Само едно от писмата бомби се взриви в градината на украинското посолство в Мадрид и рани леко чиновник по сигурността. Засега никой не е поел отговорност за изпращането на тези писма и управляващите не са дали информация за възможни обвинени. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР