Испанският Конституционен съд съобщи днес, че е обявил за невалиден

...
Испанският Конституционен съд съобщи днес, че е обявил за невалиден
Коментари Харесай

Конституционният съд на Испания обяви за невалиден закона, по който бе произведен каталунският референдум

Испанският Конституционен съд заяви през днешния ден, че е оповестил за недействителен признатият от районните каталунски управляващи закон за референдума, съгласно който бе осъществено допитването за самостоятелност на самостоятелната област, съобщи Ройтерс.

Конституционните съдии са постановили, че "законът за референдума за самоопределяне " е в прорез с конституцията на Испания, защото е срещу националния суверенитет и "неделимото единение на испанския народ ".

Говорителят на районното държавно управление в Барселона Жорди Турул сподели през днешния ден, че то не се отхвърля от желанията си за обособяване на региона от Испания и че в четвъртък на Мадрид ще бъде даден същия отговор като вчерашния.

В понеделник ръководителят на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон не посочи позицията си по отношение на неофициалната декларация за самостоятелност от 10 октомври и още веднъж настоя да договаряния с централното държавно управление в Мадрид. Магистратите оповестиха още, че парламентарното съвещание, на което е бил гласуван този закон, също е нелегално. Говорителят на държавното управление в Барселона Турул съобщи, че не е сюрпризиран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР