Испанският колос допусна шокиращ обрат, но все пак не загуби

...
Испанският колос допусна шокиращ обрат, но все пак не загуби
Коментари Харесай

Барса възкръсна в 96' и се избави от поражение в дербито на Каталуния!

Испанският исполин позволи фрапантен поврат, само че въпреки всичко не загуби визитата си на Еспаньол след тъждество 2:2 в дербито на Каталуния от 24-ия кръг в Ла Лига. Каталунците откриха резултата посредством Педри в самото начало, само че по-късно домакините стигнаха до цялостен поврат. В 96-ата минута обаче гол на Люк де Йонг подели точките сред двата отбора, които приключиха срещата в понижен състав.
След единствено 66 секунди игра Барселона откри резултата. Жорди Алба овладя топката на левия фланг, откъдето центрира съвършено към далечната греда. Там халфът Педри се бе присъединил и съумя да засече, изненадвайки и вратаря, и защитата на Еспаньол - 0:1!


В идващите минути двата тима демонстрираха повече борба в средата на терена, в сравнение с положения пред двете порти. В заключителните минути на първата част Барса натисна, като на няколко пъти бе покрай гол посредством Феран Торес и Адама Траоре.
Еспаньол наказа пропуските на Барселона в 40-ата минута, когато дълго подаване откри Де Томас в наказателното поле. Той изчаква включването на Дардер, който получи топката на границата на пеналтерията и опита хубав удар в далечния ъгъл, който се трансформира в гол - 1:1!
На почивката Шави извърши насилствена промяна, откакто Роналд Араухо се контузи, а на негово място се появи Ерик Гарсия. В 56-ата минута Барса вкара топката в мрежата на Еспаньол с помощта на Гави, само че попадението бе анулирано от ВАР заради засада.
Само осем минути по-късно Еспаньол осъществя второ попадение в срещата и стигна до цялостен поврат. Раул де Томас, който даде асистенцията за първия гол, този път влезе в ролята на голмайстор и се разписа във вратата на Марк-Андре тер Щеген - 2:1!






В постоянните 90 минути Барса по този начин и не съумя да затрудни добре строената защита на Еспаньол, само че в продължението на мача домакините не устояха на напрежението. Първо се стигна до борба сред двата тима, която докара до изгонването на Жерар Пике от Барса и на Нико Меламед от Еспаньол.
В 96-ата минута пък Барселона стигна до изравнително попадение, откакто Адама Траоре откри Люк де Йонг, а нападателят съумя да се разпише в мрежата на Еспаньол - 2:2!
По този метод Барселона се избави от провалянето и даже влезе в топ 4, изравнявайки се по точки (39) с Атлетико Мадрид, който е с по-лоша голова разлика. Еспаньол пък остава на 13-а позиция с 28 пункта. В идващия кръг Барса гостува на Валенсия, а Еспаньол посреща Севиля.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Еспаньол: Лопес, Видал, Гомес, Кабрера, Педроса, Вилена, Баре, Ерера, Дардер, Де Томас, Пуадо

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Де Йонг, Гави, Педри, Траоре, Торес
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Испанският гранд Барселона последователно стабилизира представянето си през този сезон и даже към този момент стори нещо, което изглеждаше невероятно преди няколко месеца - влезе в топ 4 след триумф над Атлетико (Мадрид). Сега обаче ще би трябвало да пази мястото си там.
" Лос кулес " гостуват на Еспаньол в дербито на Каталуния. Еспаньол няма победа над Барса в седем следващи публични мача във всички шампионати, като има едвам две равенства в тях. Въпреки това при последните им две срещи Барселона доста мъчно печели - и двата пъти с победи с по 1:0 на " Камп Ноу ".

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР