Испанският гранд Барселона обяви удължаване на договора на старши треньора

...
Испанският гранд Барселона обяви удължаване на договора на старши треньора
Коментари Харесай

Шави преподписа с Барселона до 2025 година

Испанският гранд Барселона разгласи удължение на контракта на старши треньора си Шави Ернандес, който е безапелационен, че го прави с цел да види продължаващо израстване и развиване на отбора.

Според новия контракт, Шави ще остане ментор на родния си клуб най-малко до юни 2025 година.

" Моето възобновяване беше уредено преди дни. Постигнахме съглашение преди няколко дни. Вече споделих, че по скалата до 10, оценката да съм благополучен тук е 10 ", сподели Шави на конференция.

Той пое тима през ноември 2021 година и завоюва предходната акция с 10 точки преднина. Но някогашният полузащитник и международен първенец от 2010 година счита, че има още какво да изцеди от тези играчи.

" Пристигнах в сложен миг, в неподходяща обстановка. Виждайки какво имаме в този момент, би трябвало да е ясно - работихме доста добре във всички области, от президента, през спортната секция, до личния състав. И към момента обръщаме страници в книгата на триумфа. За да създадеш тим ти би трябвало непрекъснат развой на образование и създаване, само че ние вършим отлична работа. Това е сезонът на консолидация на игра и резултати ", добави легендата на каталонския клуб.

Thank you for everything Xavi!

Here`s to more titles together ️
— FC Barcelona (@FCBarcelona)

След повече от месец лекуване на травма на бедрото, уругвайският бранител Роналд Араухо е подготвен да се завърне на терена. Дали ще стартира обаче против Селта (Виго) на следващия ден обаче, не е ясно. Иниго Мартинес, Андреас Кристенсен и Жул Кунде също са разполагаем на Шави. Селта Виго загуби три от първите си пет мача в Ла Лига, само че Шави чака сериозен тест.

" Ще се надигнем против тим, който има по-малко точки от това, което заслужава. Води ги Рафа Бенитес. Той е доста умел треньор. Беше мъчно за нас срещу този противник предходната година, а и в този момент не желая да има и секунда подценяване ", предизвести треньорът на Барса.

Каталонците имат 13 точки от 5 мача и заемат 2-а позиция, а на върха е Реал (Мадрид) с 15. Селта е на 16-о място с 4.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР