Испанският автомобилен производител SEAT обяви, че компанията е пуснала в експлоатация два

...
Испанският автомобилен производител SEAT
обяви, че компанията е пуснала в
експлоатация два
Коментари Харесай

SEAT пусна автономни мобилни роботи в завода си в Марторел

Испанският авто производител SEAT обяви, че компанията е пуснала в експлоатация два мобилни робота, които са оборудвани със система за автономно управление.

Двойката роботи EffiBOT, които са разработка на френската компания Effidence, с която испанската има взаимни планове, обещават съществено преимущество в производствения цикъл, като са в състояние да следват своя "господар " свободно в целия комплекс, даже когато са натоварени до максималната си товароносимост от 250 килограма или теглителна дарба от 500 кг.

За действието си, EffiBOT разчита на непрекъснат поток данни, събирани на 360 градуса към транспортното средство, като за стартирането на процедурата е необходимо служителят единствено да стартира процеса от панел на самия робот. За успешното следване от страна на автономната машина, служащият не се налага да носи какъвто и да било тракер или обозначителен детайл.

От SEAT споделят, че за момента въвеждането в употреба на двойката EffiBOT е само експериментален план, само че е възможно той да бъде развъртян с прибавянето на нови автономни помощници.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР