Испанския ще бори високите цени на газа и електроенергията с

...
Испанския ще бори високите цени на газа и електроенергията с
Коментари Харесай

Испания ще бори високите сметки за енегрия с пакет от €3 милиарда субсидии

Испанския ще бори високите цени на газа и електрическата енергия с нови ограничения. Премиерът Педро Санчес разгласи пакет от 3 милиарда евро дотации, с цел да помогне на хората с високите сметки за електрическа енергия. 

Мерките включват повече помощи за електрическа енергия и отопление за семействата с ниски приходи, като отстъпка в сметките за електрическа енергия. По думите на Санчес ограниченията ще бъдат от изгода за 40% от семействата.

Според премиера испанското държавно управление не може изцяло да избегне икономическите последствия от войната, " само че можем да смекчим икономическото влияние от войната доколкото сме способни ", предава ABC news.

1,5 милиона испански семейства с ниски приходи ще получат краткотрайна отстъпка от 40% от сметките си за електрическа енергия, а междинната дотация, налична за така наречен " уязвими " семейства, ще се удвои до 375 евро.

Наскоро Испания утвърди налози върху огромни енергийни компании и банки и краткотрайно понижи налога върху продажбите на природен газ от 21% на 5%.

В бюджета си за 2023 година лявоцентристкото съдружно държавно управление възнамерява да усили налозите за хората с високи приходи и да наложи краткотраен налог върху благосъстоянието, като от всичко това се надява да дойдат 3,1 милиарда евро, които ще бъдат употребявани за финансиране на начинания в помощ на хората с по-ниски приходи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР