Испанските власти затвориха училища, университети и детски градини и ясли

...
Испанските власти затвориха училища, университети и детски градини и ясли
Коментари Харесай

Испания затвори училища и университети след поройни дъждове

Испанските управляващи затвориха учебни заведения, университети и детски градини и ясли поради проливните дъждове, които се изсипаха над югоизточното крайбрежие във вторник след продължителна суша. След пороите останаха наводнени изби, потопени коли и затворени пътища.

Очаква се изобилните превалявания да продължат през останалата част от вторник в най-тежко засегнатите региони - в това число елементи от районите Мурсия, Валенсия и Андалусия - на фона на поредност от предизвестия от държавното управление за високо равнище на паника.

В град Картахена службите за незабавна помощ се борят с отводняването на залетите улици. Местни телевизионни фрагменти демонстрираха, че водата съвсем напълно покрива парирани коли и мотоциклети.



На някои места в района на Валенсия са паднали за няколко дни повече дъждове, в сравнение с през предходните шест месеца взети дружно, заяви националната метеорологична организация AEMET.

Град Онтинент във Валенсия счупи върха за най-вече насъбрани превалявания за един ден през май през последните 100 години - до 130 литра на квадратен метър.

Дъждовете биха могли да оказват помощ за намаляване на продължителната суша, засегнала Испания, която беше на път да записва най-сухата пролет от началото на статистиката през 1961 година, сподели представителят на AEMET Рубен дел Кампо.

Въпреки това той добави, че пролетта към момента се чака да бъде една от най-сухите в историята.

Валежите в цялата страна сред октомври 2022 година и 21 май тази година са били с 28% по-ниски от междинните за интервала, сподели Дел Кампо. Това е значи, че са нужни двойно повече от общоприетите превалявания до края на септември, с цел да се доближат естествени равнища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР