Испанските спецслужби не се съмняват, че Москва стои зад убийството

...
Испанските спецслужби не се съмняват, че Москва стои зад убийството
Коментари Харесай

El Pais: Зад убийството на дезертиралия руски летец стоят спецслужбите на Кремъл

Испанските спецслужби не се съмняват, че Москва стои зад убийството в Аликанте на съветския боен авиатор Максим Кузминов, който кацна в Украйна с хеликоптер Ми-8 на съветската войска, написа El País.

Вестникът акцентира, че испанските управляващи подхождат доста внимателно по случая и не насочат обществени обвинявания към Кремъл, изчаквайки да завърши следствието. Според източници на вестника, Мадрид е подготвен да " даде съдбоносен отговор " на Русия, в случай че бъдат събрани задоволително доказателства за ролята ѝ в убийството.

От испанските спецслужби считат, че няма да е елементарно да се намерят директни доказателства за присъединяване на рускитe спецслужби. Предполага се, че закононарушението е осъществено от " професионални убийци " от чужбина, които след това са напуснали Испания.

Кузминов не е бил под отбраната на испанските управляващи. Той е взел независимо решението да се засели в провинция Аликанте, където живее най-многобройното рускоезично население в страната (17 500 души).

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР