Испанските авиокомпании Iberia и Vueling отмениха почти 50 полета днес

...
Испанските авиокомпании Iberia и Vueling отмениха почти 50 полета днес
Коментари Харесай

Десетки отмемени полети в Каталуния заради стачката

Испанските самолетни компании „ Iberia ” и „ Vueling ” анулираха съвсем 50 полета през днешния ден поради оповестената всеобща стачка в самостоятелната област, предава БГНЕС.
Iberia е отменила 12 автобуса сред Мадрид и Барселона, а Vueling – 36.
Решението е взето, с цел да бъдат избегнати вероятни проблеми по отношение на новите митинги.
По-рано беше публикувана информация, че от пет разнообразни града на самостоятелната област към Барселона се насочат колони от протестиращи. Те би трябвало да се съберат в столицата на самостоятелната област, където ще има огромен протест. Обявена е и всеобща стачка.
Митинги, затваряне на пътни артерии и железопътни линии започнаха в Каталуния на 14 октомври след произнасянето на присъди от Върховния съд на Испания против 12 каталунски политици, взели участие в подготовката и провеждането на референдума за самостоятелност на автономията през 2017-а.
Протестите прераснаха в конфликти със силите на реда, като данните са за 500 ранени, включително 200 служители на реда. До момента са арестувани към 100 индивида.
Най-малко 19 души са задържани по време на вчерашните митинги на последователи на независимостта на Каталуния.
Вследствие на безредиците са ранени петима чиновници на реда. От службата за незабавна помощ оповестяват за 18 потърпевши, като по-голямата част са били в Барселона
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР