Испанската социалистическа партия и лявата партия Сумар постигнаха коалиционно споразумение

...
Испанската социалистическа партия и лявата партия Сумар постигнаха коалиционно споразумение
Коментари Харесай

Педро Санчес договори ляво правителство

Испанската социалистическа партия и лявата партия " Сумар " реализираха съдружно съглашение за сформиране на ново държавно управление, оповестиха и двете партии във вторник, като съглашението включва предложение за понижаване на работното време без смяна на заплатите , предава Ройтерс.

Споразумението пристигна, откакто изпълняващият длъжността министър-председател Педро Санчес се срещна с водача на " Сумар " и настоящ министър на труда Йоланда Диас в понеделник. Санчес се нуждае от поддръжката на 33-мата депутати от долната камара на " Сумар ", както и на други партии, в това число някои, които се застъпват за самостоятелност на Каталуния и Страната на баските - в опита си да възобнови мандата си като министър председател.

" Тази управническа договорка за четиригодишен парламентарен мандат ще разреши на страната ни да продължи да пораства по резистентен метод и с качествена претовареност, развивайки политики, учредени на обществена и климатична правдивост, като в същото време уголемява правата, феминистките завоевания и свободи ", обявиха партиите в взаимно изказване.

Споразумението също по този начин включва проекти за понижаване на младежката безработица, подсилване на системата за публично опазване на здравето, поощряване на публичното жилищно настаняване, повишение на задачите за понижаване на излъчванията и данъчна промяна, ориентирана към банките и огромните енергийни компании, се прибавя в изказването.

Въпреки че поддръжката на " Сумар " е от решаващо значение, тя не е задоволителна, с цел да обезпечи избирането на Санчес в долната камара. Той към момента се нуждае от поддръжката на каталунските сепаратисти,, забъркани в година

Ако социалистите и партиите за самостоятелност на Каталуния не съумеят да реализират съглашение, страната ще отиде на нови избори през януари, на които гласоподавателите биха могли да дадат на една центристка и крайнодясна коалиция безспорното болшинство,
 Лидерът на Народната партия в Испания не получи поддръжка за премиерския пост
Лидерът на Народната партия в Испания не получи поддръжка за премиерския пост

Той има право на още едно гласоподаване в петък без огромни шансове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР