Испанската прокуратура заяви, че срещу регионалните лидери на Каталуния ще

...
Испанската прокуратура заяви, че срещу регионалните лидери на Каталуния ще
Коментари Харесай

Испания повдига обвинения срещу лидерите на Каталуния заради референдума за независимост

Испанската прокуратура съобщи, че против районните водачи на Каталуния ще бъдат повдигнати обвинявания поради проектите да проведат референдум за самостоятелност идващия месец, като всички изборни материали ще бъдат конфискувани, предава AFP.
Подготвя се повдигането на обвинявания против водачите в Народното събрание на Каталуния, заяви пред кореспонденти основният прокурор Хосе Мануел Маса.
По-рано ръководителят на държавното управление на Каталуния Карлес Пучдемон подписа закона за провеждането на референдум за самостоятелност на самостоятелната област от Испания, който би трябвало да се организира на първи октомври, съобщи РИА Новости.
Ръководителят на пресслужбата на каталунското държавно управление Хайме Клоте е удостоверил това, посредством известие в обществената мрежа Туитър, където е разгласил фотография на подписания документ.
Преди това каталунският парламент утвърди документа, който е считан за незаконен от опозицията в локалния парламент и водещите партии в Испания, както и държавното управление на страната, съобщи Фокус.
Законът е оспорен и в Конституционния съд на Испания от премиера Мариано Рахой, който изиска и умозаключение от Държавния съвет във връзка на документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР