Испанската полиция съобщи днес, че е разбила незаконна мрежа за

...
Испанската полиция съобщи днес, че е разбила незаконна мрежа за
Коментари Харесай

Испанската полиция разби незаконна мрежа, прекарвала мигранти с джетове

Испанската полиция заяви през днешния ден, че е разрушила противозаконна мрежа за превозване на мигранти от Мароко с джетове през Гибралтарския пролив против 5000 евро на човек, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Каналджиите прекарвали съвсем всекидневно по двама мигранти с джетове, като желали по 5000 евро за прекосяването на необятния 18 км пролив - нещо, което отнемало десетина минути, се споделя в официалното съобщение. След като стигали до някой плаж в Кадис или Малага, най-южните провинции в област Андалусия, мигрантите били отвеждани в Алхесирас, където оставали затворени с часове, до момента в който околните им в Сеута, испански анклав в Мароко, платят дълга им.

Арестувани са трима трафиканти - един в Алхесирас и двама в Сеута, само че полицията не прецизира по кое време е станало това. Още двама членове на мрежата съумели да избягат сега на арестуването си и са обект на интернационална заповед за задържане. От няколко седмици Испания записва доста увеличение на миграционния поток и съгласно Международната организация по миграцията е допустимо тя да се подреди след Италия, изпреварвайки Гърция, по броя на пристигналите мигранти.

Само през последното денонощие испанските морски служби са избавили близо 600 мигранти, пробвали се да прекосят Средиземно море, тръгвайки от Мароко, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР