Испанската полиция съобщи днес, че е арестувала ръководителя на "най-голямата

...
Испанската полиция съобщи днес, че е арестувала ръководителя на "най-голямата
Коментари Харесай

В Испания арестуваха руски наркобос, спял с брадва под възглавницата

Испанската полиция заяви през днешния ден, че е арестувала ръководителя на "най-голямата съветска организация за наркотрафик в Естония ", който се подвизавал в Южна Испания и спял с секира под възглавницата от боязън да не бъде погубен, съобщи Франс прес.

Операцията по разбиването на незаконната група "Кемерово " е била осъществена на 2 август по едно и също време в балнеолечебен курорт в Андалусия и в естонската столица Талин, където са били хванати още трима ръководители на групировката.

Според испанското разследване босът на организацията Ячеслав Гулевич, на 57 години, е бил хванат в курорта Михас в провинция Малага. Той е бил дясната тъка на предходния й лидер Николай Таранков, погубен през септември предходната година в Талин, се прецизира в официални съобщения на националната полиция и Гражданската армия, написа Българска телеграфна агенция.

Властите в Естония разследвали от две години тази съветска организация, занимаваща се с трафик на оръжия, опиати, с рекет, проституция и трафик на хора. В нея обаче избухнала вътрешна война, когато Таранков "оттеглил поддръжката си за различен член на име Виктор Воробей, който до тогава направлявал пазара на амфетамини в Естония, само че "загубил " стока за един милион евро ".

В официалните съобщения си испанските полицейски органи показват Воробей като гарант на убийството на Таранков, убит през септември 2016 година с патрон в главата в Талин. Поради това Гулевич се страхувал на собствен ред да не стане жертва на споразумяване на сметки и се преместил в Испания.

В дома му в Михас полицията разкрила секира и огромен нож, скрити под възглавницата. Страховете му не били безпочвени. През юни в Каталуния е хванат един от поръчковите убийци на групировката и по всичко личало, че "той е в Испания, с цел да откри Гулевич и да го убие ", сподели Гражданската армия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР