Испанската полиция разби група за уреждане на тенис мачовеИспанската полиция

...
Испанската полиция разби група за уреждане на тенис мачовеИспанската полиция
Коментари Харесай

Испанската полиция разби група за уреждане на тенис мачове

Испанската полиция разруши група за споразумяване на тенис мачове
Испанската полиция разруши престъпна група, която се е занимавала с споразумяване на изхода от мачове и "черно тото", като задържа общо 15 индивида и разпита други 68. Сред разпитаните е имало и професионални тенисисти, един от които е взел участие на Ю Ес Оупън предишното лято.

В известията на проверяващите органи се прецизира, че групировката е давала подкупи на играчи, с цел да въздейства на крайния излаз на мачове от сериите Фючърс, които са под шапката на Международната тенис федерация (ITF), и Чалънджър, които се провеждат от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР). Членовете на престъпната организация са арменци, се добавя в известието от полицията. Групировката е употребила мрежа от хиляди души, с цел да залага относително дребни суми на уговорените мачове, с цел да не буди съмнение в букмейкърите. Членовете на групировката даже следили уговорените мачове онлайн, с цел да са сигурни, че подкупеният тенисист ще съблюдава ангажимента.

Полицейската интервенция е осъществена след подаден сигнал от интернационалната организация Тенис интегрити юнит, която се занимава точно с битка с непорочни практики в професионалния тенис. Криминалната група е била дейна най-малко от началото на 2017-та година и най-вероятно е създали милиони евро посредством измамите. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР