Испанската полиция издирва атентатора, който извърши нападението на пешеходната търговска

...
Испанската полиция издирва атентатора, който извърши нападението на пешеходната търговска
Коментари Харесай

Испанската полиция издирва поне един нападател

Испанската полиция търси атентатора, който извърши нападението на пешеходната комерсиална улица " Рамбла " в центъра на Барселона през вчерашния ден привечер.

При нападението починаха 13 души и повече от 100 бяха ранени.

Нападателят изостави автомобила, с който измина близо 500 метра на зиг-заг - почерк на терористичното нахлуване от Ница от преди година.

Според очевидци издирванията е човек с растеж към 1.70 м. и е облечен с бяла тениска.

 Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна онлайн
Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна

Атаката е терористичен акт. Ван се вряза в хора в центъра на Барселона

Двама души бяха арестувани след нападението - единият е мигрант от Мароко, а другият от Мелиля (испански анклав в северна Африка на границата с Марок. Според полицията двамата са свързани с нападението в Барселона.

Втори атентат беше предотвратен в Испания при интервенция на полицията в Камбрил още веднъж през вчерашния ден, малко след първото нахлуване.

Петима атентатори са били убити при акцията на полицията при излизането им от автомобила, с който са се пробвали да извършат нахлуване.

 В Испания убиха петима атентатори
В Испания убиха петима атентатори

Заподозрените са пробвали да извършат атентат,

Всички са били с колани с експлозиви.

Властите към този момент намерено оповестяват, че инцидентните в Камбрилс и Барселона са свързани.

При второто нахлуване са ранени седем души, шестима цивилни и един служител на реда. Двама от ранените са в тежко положение.

Първоначално управляващите оповестиха името и разпространиха фотография на Дрис Укабир, на името на който е бил нает бусът, употребен за атентата в Барселона. При появяването на информацията в медиите индивидът се е явил в полицията в Каталуния и е декларирал, че няма общо с нападенията. Той е декларирал, че са му откраднати документите.

Все още няма публична информация за това тъкмо какъв брой са били нападателите. Според някои източници във вана от Барселона е имало повече от един човек. В този смисъл полицията може да търси и двама терористи.

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението. Няма обаче удостоверение дали фактически е терористичната организация е взела участие директно в организацията на дейностите на терористите. ИДИЛ има практиката да поема отговорност за набези в градове и страни от Запада, трупайки по този метод имидж измежду почитателите си. Няма удостоверение обаче за това от разследващите служби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР