Испанската полиция е разбила мрежа, обвинена във фалшифициране на произведения

...
Испанската полиция е разбила мрежа, обвинена във фалшифициране на произведения
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за фалшифицирани творби на художника Банкси

Испанската полиция е разрушила мрежа, упрекната във подправяне на творби на английския художник Банкси, които са били продавани в Каталуния и в чужбина, по-специално в Съединени американски щати, на цени до 1500 евро, оповестиха от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.
По случая са задържани четирима души: двамата ръководители на работилницата, в която са били направени фалшификатите на Банкси, и други двама души " с знания в света на изкуството ", упрекнати, че са пуснали тези имитации в продажба, се споделя в известие за пресата на районната полиция на Каталуния, Mossos d'Esquadra.
Според изказването творбите са били продавани в профилирани магазини, в аукционни къщи в Барселона и на уеб страници.
Четиримата обвинени са упрекнати в машинация и закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, се споделя в изказването.
Според каталунската полиция минимум 25 творби, нарисувани със спрей върху картон, са били продадени " в Испания, Германия, Швейцария, Съединените щати и Шотландия ". Стойността на измамата е " 10 000 евро ", се споделя още в известието.
Разследването е почнало в средата на 2023 година, откакто са открити подправени произведения, приписвани на мистериозния художник на графити Банкси, в платформи за онлайн продажби.
Разследването ги е довело до работилница в Сарагоса, в област Арагон, прилежаща на Каталуния, където " млада двойка, която е била обожател на градското изкуство на Банкси и която е имала стопански проблеми, е основала творбите ", се споделя в изказването.
Двойката продала своите имитации за 80 евро на хората, виновни за разпространяването им, които получили подправени документи за достоверност, с цел да усилят цената и да ги оферират в пунктовете за продажба.
Разследването към момента е в ход и не са изключени нови арести, добави каталунската полиция.
Загадъчният художник Банкси е знаменит със своите фрески и шаблони, които носят десетки милиони евро на пазара на изкуство. Той крие самоличността си от началото на кариерата си. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР