Испанската полиция е арестувала седем души във връзка с отделни

...
Испанската полиция е арестувала седем души във връзка с отделни
Коментари Харесай

Седем арестувани за расизъм срещу Винисиус

Испанската полиция е арестувала седем души по отношение на обособени расистки произшествия, ориентирани към Винисиус Жуниор.

Четирима от тях били арестувани по съмнение, че са провиснали плашило от мост в Мадрид през януари, като униформените разкриха, че трима от мъжете са " радикална група от последователи от мадридска секта ", които преди попадали в категорията " високорискови ". Чучелото било провиснато в сутринта на градския конфликт за Купата на Краля сред Реал и Атлетико дружно с думите " Мадрид ненавижда Реал ".

Трима били задържани във Валенсия във вторник по отношение на расистките обиди по адрес на Винисиус по време на загубата на " кралския клуб " от " прилепите " с 0:1 на " Местая ". Реал рапортува обидите като закононарушение от ненавист, до момента в който крилото отговори на случилото се с пост в обществените мрежи, в който сподели, че Ла Лига " принадлежи на расисти ".

Винисиус бе обект на расистки викания от домакинските ентусиасти, като мачът във Валенсия бе спрян за 10 минути след почивката, откакто очевидно смутеният 22-годишен бразилец уточни към съдията, кои от почитателите на домакините го наскърбяват на расова основа. В края на срещата той бе изпъден от основния съдия поради сблъскване с Уго Дуро.

Винисиус е обект на расизъм в последните два сезона, като Ла Лига прикани за смяна в испанския закон, в опит да има повече пълномощия за наказания в по-ефективната битка с расовата дискриминация. Към момента шампионата може единствено да разпознава и рапортува случаи на сходни прояви, само че ще търси смяна в закона, която ще подсигурява и опцията за дисциплинарни ограничения.

" Не за първи път, нито за втори, нито за трети. Расизмът е обикновено нещо в Ла Лига. Първенството счита, че е обикновено. Испанската федерация е на същото мнение и съперниците го окуражават. Лигата едно време принадлежеше на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано Роналдо, Лео Меси, в този момент принадлежи на расисти. Красива страна, която ме приветства и която обичам, само че и такава, която се съгласи да изнесе репутацията на расистка страна на света. Съжалявам за испанците, които не са съгласни с мен, само че през днешния ден, в Бразилия, Испания е позната като страна с расисти. За страдание, за всичко, което се случва всяка седмица, няма метод да го защитя. Примирявам се ", написа нападателят в обществените мрежи.

Não foi a primeira vez, nem a segunda e nem a terceira. O racismo é o normal na La Liga. A competição acha normal, a Federação também e os adversários incentivam. Lamento muito. O campeonato que já foi de Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano e Messi hoje é dos racistas. Uma nação…
— Vini Jr. (@vinijr)

Междувременно наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти съобщи, че макар проблемите с расистките обиди, Винисиус няма да напусне мадридския колус.

" Не считам, че той ще напусне, тъй като обича футбола и Реал Мадрид. Винисиус е печален. Той не е отговорен. Той е жертва, която може да бъде изобразена като отговорна от време на време, когато хората кажат, че той предизвика или приказва за държанието си. Не. Нека изясним нещата - Винисиус е жертвата в тази ситуация. Искам дейности и досега нищо не е направено. Разтревожени сме от случая ", разяснява италианският експерт, който разгласи, че офанзивният футболист е пропуснал днешната подготовка заради лека контузия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР