Испанската марка Seat представи нова версия на кросоувъра Arona с

...
Испанската марка Seat представи нова версия на кросоувъра Arona с
Коментари Харесай

Метанова Arona показва Seat на Автосалона в Париж

Испанската марка Seat показа нова версия на кросоувъра Arona с мотор, който може да работи както с бензин, по този начин и с полутечен природен газ. Тя ще се причисли към двугоривните модели Mii, Ibiza и Leon.

Официалният дебют на новия " метанов " модел Arona ще се състои по време на откриващото се на следващия ден автомобилно ревю в Париж.

Кросоувърът е оборудван с трицилиндров мотор с работен размер от един литър, разрастващ 90 конски сили и въртящ миг от 160 Нм. Двигателят работи в композиция с шестстепенна ръчна скоростна кутия.

 Снимка 381238
Източник:

Seat Arona TGI може да форсира от място до 100 км/ч за 12,8 сек, а оптималната му скорост е 172 км в час.

Метанът ще се съхранява в три бутилки, инсталирани на дъното в задната част на автомобила. Те побират 14,3 кг гориво, което е задоволително за изминаване на 400 километра. При привършване на синьото гориво, моторът автоматизирано ще превключи на бензин, което ще разреши да бъдат изминати още 160 километра.

 Снимка 381239
Източник:

Преди това Skoda показа обновена двугоривна версия Octavia G-TEC, която получи по-мощен мотор. Както и преди, моделът ще се предлага с каросерия лифтбек и комби. 1,4-литровият мотор бе заменен от 1.5-литров елемент, работещ както с бензин, по този начин и с полутечен природен газ. Моторът развива 130 к.с., което е с 20 к.с. повече от остарелия мотор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР