Испанската литературна сензация Кармен Мола се завръща на българския книжен

...
Испанската литературна сензация Кармен Мола се завръща на българския книжен
Коментари Харесай

Литературната сензация Кармен Мола с нов криминален роман на български

Испанската литературна сензация Кармен Мола се завръща на българския хартиен пазар с второ заглавие от поредицата си за детектив Елена Бланко – „ Пурпурната мрежа “. Прецизно изплетената престъпна история дава обещание да пожъне същия голям триумф като първата част – „ Кървавата избраница “, по която тази година излезе и сериал.

Вторият сезон, който ще се базира на „ Пурпурната мрежа “, се чака през 2023 година Книгата с логото на издателство „ Кръг “ е в превода на Анелия Петрунова, а истинската корица е приспособена от Наталия Чайкина. Романът към този момент е по книжарниците.

Енигматичната Кармен Мола се трансформира в един от най-популярните по света испаноезични създатели, а огромна роля за публичността й има фактът, че дълго време никой не знаеше кой се крие зад този псевдоним. През 2021 година мистерията беше разбулена и стана ясно, че Мола не е една писателка, а трима мъже писатели – Хорхе Диас, Агустин Мартинес и Антонио Мерсеро.

Инспектор Елена Бланко не е класическият детектив от романите – тя обича да съблюдава разпоредбите, да пие грапа и да пее в караоке питейни заведения до дребните часове на нощта. Бланко обаче има загадка, която крие от сътрудниците си – синът й Лукас е бил похитен преди осем години. Макар да не е серпантина да го търси, тя по този начин и не попада на диря... до момента. Оказва се, че Лукас е трансфорат в машина за ликвидиране от жестока незаконна формация, известна като „ Пурпурната мрежа “.



Елена и екипът й се впускат в гонене на престъпната организация. А измежду нишките й самата Бланко търси изгубеното си дете. В комплицираното следствие тя би трябвало да се изправи против призраците от предишното си, само че и против истини, за които не е подготвена.

Напрегнат, на моменти – отблъскващ, само че във всеки един момент – вълнуващ, вторият разказ на Кармен Мола е още една причина авторката да бъде толкоз известна по целия свят.

Кармен Мола е едно от хитовите имена в испанската и международната литература в последните няколко години. Информацията за нея гласеше, че е университетска преподавателка и майка от Мадрид, преди да се разкрие, че зад псевдонима стоят Хорхе Диас, Агустин Мартинес и Антонио Мерсеро, известни сценаристи и писатели. Те завоюваха под името Мола влиятелната литературна премия „ Планета “.

Третата книга от поредицата за контрольор Елена Бланко – La nena („ Момичето “, 2020 г.), се чака на български още веднъж с логото на издателство „ Кръг “. Първоначално обявена като трилогия, поради големия си триумф детективската серия се снабди и с четвърта част – Las madres („ Майките “), която ще се появи на испански през 2023-а.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР