Испанската консервативна Народна партия (НП) увеличава мнозинството си пред управляващите

...
Испанската консервативна Народна партия (НП) увеличава мнозинството си пред управляващите
Коментари Харесай

Испанската Народна партия може да получи абсолютно мнозинство на изборите, ако се обедини с партия Вокс, показва проучване

Испанската консервативна Народна партия (НП) усилва болшинството си пред ръководещите социалисти в навечерието на идните в страната парламентарни избори, само че при все че ще се нуждае от помощта на крайнодясната партия " Вокс ", с цел да ръководи, съобщи Ройтерс, като цитира допитване на Ипсос за в. " Вангардия ".

В допитването, осъществено от 3 до 6 юли, са взели участие 2000 души, като 35% от интервюираните са изразили поддръжка за опозиционната Народна партия, а 28% - за социалистите. Крайнолявата коалиция " Сумар " е подкрепена от 13% от участниците в изследването и изпреварва с малко крайнодясната групировка " Вокс " (12,6%). 

Прогнозите демонстрират, че Народната партия ще получи сред 138 и 147 места в 350-членната долна камара на испанския парламент, а социалистите - сред 102 и 112 места. " Вокс " може да чака сред 32 и 39 места, а " Сумар " - от 31 до 39.

Ако резултатите от изследването се потвърдят в изборния ден, 23 юли, възможна дясна коалиция на Национален парк и " Вокс " може да получи дружно до 180 места, задоволителни за болшинство. Възможно е и двете партии да получат до 170 места, което въпреки всичко ще им даде повече от 150-те места на обединението на социалистите и крайнолевите.

Премиерът Педро Санчес свика предварителни избори след провалянето на районните избори през май, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР