Испанската футболна лига за пореден път излезе с позиция, че

...
Испанската футболна лига за пореден път излезе с позиция, че
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: Суперлигата е като вълка от Червената шапчица, с голям нос и зъби

Испанската футболна лига за следващ път излезе с позиция, че е изрично срещу концепцията за основаване на Суперлига. Местните грандове Реал (Мадрид) и Барселона са водещи участници в плана, само че в Ла Лига не имат вяра в положителните планове на уредниците на шампионата, който е окуражен да измести съревнования като Шампионската лига и Лига Европа.

" Суперлигата е като вълка от приказката за Червената шапчица ", написа в " Туитър " президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

" Облякъл се е като бабата, пробвайки се да заблуди европейския футбол. Носът и зъбите му обаче са огромни. Преоблекли са се и приказват за равни условия, само че в реалност става дума за същия себелюбив, елитарен и воден от жаждата за пари план. Не се връзвайте на лъжливите им истории ", добави шефът на испанската лига.

В разкритата нова версия на плана се приказва, че участниците към този момент ще са сред 60 и 80 клуба, разграничени в дивизии. От формалната информация не излиза наяве за какъв брой на брой обособени равнища става дума, само че Тебас показва, че това са четири дивизии.

" Четири дивизии? Разбира се, че най-горната ще е за тях, както стана и в промяната през 2019 година Ръководното тяло да е формирано от клубовете? Най-големите от тях обаче, несъмнено... ", споделя още Тебас.
 Президентът на Ла Лига се ядоса и нанесе тежък удар по Реал (Мадрид) и Барселона
Президентът на Ла Лига се ядоса и нанесе тежък удар по Реал (Мадрид) и Барселона

Изключи ги от договарянията за телевизионните права в бъдеще
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР