Треньорът на женския испански футболен отбор Хорхе Вилда е уволнен след фурор от целувка

...
Испанската футболна федерация (RFEF) уволни Хорхе Вилда, треньор на женския
Коментари Харесай

Испанската футболна федерация (RFEF) уволни Хорхе Вилда, треньор на женския отбор, спечелил Световното първенство, като част от последствията, причинени от целувката по устните на играча Джени Ермосо от нейния президент, каза източник, близък до въпроса. вторник.

Нов борд, сформиран след отстраняването на президента на RFEF Луис Рубиалес от ФИФА заради предполагаемата целувка без съгласие по време на честването на победата на Световната купа преди две седмици, прекрати договора на Вилда, каза източникът.

Скандалът с Рубиалес е бързо се превърна в национален дебат за правата на жените и сексисткото поведение.

Считан за близък съюзник на Рубиалес, Вилда беше подложен на критики от миналата година, след като 15 играчи организираха бунт, призовавайки за оставката му поради неадекватните му треньорски методи и призоваващи за условия, които да съответстват на тези на мъжкия отбор.

Повечето от участващите играчи бяха извадени от отбора, въпреки че някои изисквания бяха изпълнени.

Данае Боронат, спортен водещ, който интервюира водещи играчи на Испания за книгата си „Дон „Не ги наричайте момичета, наричайте ги футболисти“, казаха играчи, обвиниха Вилда в микромениджмънт, като например инструктиране на старши играчи какво да казват в интервюта.

Вилда и Луис де Ла Фуенте, мениджърът на мъжкия национален отбор, аплодираха Рубиалес, когато той отказа да подаде оставка на 25 август, но по-късно излезе с изявления, осъждащи поведението му.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР