Испанска компания от ВиК сектора ще инвестира 50 млн. евро

...
Испанска компания от ВиК сектора ще инвестира 50 млн. евро
Коментари Харесай

Испанска компания ще инвестира 50 млн. евро в завод в България

Испанска компания от ВиК бранша ще влага 50 млн. евро в цех в България. Това стана ясно по време на среща в Мадрид сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и евентуални вложители от кралството, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

Компанията създава тръби за водния бранш и възнамерява да разкрие цех у нас, като продукцията да бъде осъществена в страните от Балканския район. По време на диалога стана ясно, че стратегическото състояние на страната е било съществена причина за взимане на решението, а вложителят към този момент е закупил терен у нас за своя план. Интерес на испанския бизнес към вложения в България се следи в редица браншове.

Най-голямата високотехнологична и иновационна компания в Испания – „ Индра “, търси благоприятни условия за нови планове в България. Това беше декларирано по време на визитата на икономическия министър в централата им в Мадрид, излиза наяве от известието. Те показаха своята активност в региона на превоза, въздушния трафик, защитата и нововъведенията. През годините са изпълнявали няколко плана в страната ни, само че имат интерес и към съдействие с български компании при присъединяване на интернационалните търгове и планове.

Инвестиция за нaд 100 млн. лeвa в cтъĸлapcĸия зaвoд " Рубин " и нови 150 работни места

В същото време испански компании от отбранителната промишленост имат интерес за съдействие с български сътрудници за осъществяване на взаимни планове по Европейския фонд за защита. Това разискаха на среща министър Никола Стоянов и президента на Испанската софтуерна асоциация в бранш защита, сигурност, аеронавтика и космос TEDAE Рикардо Марти Флукса.

Министър Стоянов насочи покана водещи испански компании от бранша да посетят страната и на място да се срещнат с опциите на българския военно-промишлен комплекс и да бъдат разисквани по-детайлно съответни сфери на партньорство.

Испански компании са инвестирали до момента в страната ни близо 900 млн. евро. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и държавния секретар на Министерство на промишлеността, търговията и туризма на Кралство Испания Ксиана Мендес. Те разискаха ограничения за поощряване на стокообмена и капиталовото съдействие сред двете страни.

„ Испания със сигурност е една от страните в Европейския съюз, с които имаме максимален необработен капацитет “, акцентира министър Никола Стоянов. По думите му една от стъпките за смяна на това е образуване на повече двустранни срещи сред бизнеса. Той благодари на испанското министерство за поддръжката в организирането на взаимния бизнес конгрес, в който през вчерашния ден се включиха десетки компании.

Държавният секретар акцентира, че България е стратегически сътрудник с капацитет за съществено увеличение на икономическото съдействие.

„ Знаем, че към този момент доста испански компании развиват бизнес в България и търсят благоприятни условия за увеличение на наличието си в страната ви “, сподели тя. В рамките на срещата Ксиана Мендес показа целите на идното испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 юли тази година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР