Испанката Росалия спечели отличието за албум на година на наградите

...
Испанката Росалия спечели отличието за албум на година на наградите
Коментари Харесай

Големите победители на латино наградите

Испанката Росалия завоюва оценката за албум на година на премиите " Грами " за латино музика на гала в Лас Вегас, заяви Асошиейтед прес.

Певицата, която смесва фламенко с регетон и латино ров, стана първата соло изпълнителка, получила наградата след триумфа на Шакира преди 13 години. Тя завоюва също латино " Грами " за най-хубава ърбан ария и най-хубав поп вокален албум ( " El Mal Querer " ).

Албумът " El Mal Querer " на Росалия завоюва две награди и в техническите категории, които се присъждат не на нея, а на звуковите инженери.

" Благодаря доста на академията за това, че ми даде една от първите благоприятни условия в кариерата ми преди няколко години - сподели Росалия на испански език. - Искам да загатна, че като музикант нищо не ме изпълва с повече горделивост от това да печеля " Грами ".

-->
 Наградите Грами за латино музика Gulliver/Getty Images
Шакира завоюва премията латино " Грами " за албум на годината с " Fijacion Oral Vol. 1 " през 2006 година

Наградата за ърбан ария на Росалия е за " Con Altura " с Джей Балвин , който не участва на церемонията в Ем Джи Ем Гранд гардън арина в Лас Вегас. Той е измежду изпълнителите на ров и регетон, които тази година бяха подценени за водещите категории като албум, ария и запис на годината и получиха номинации единствено за ърбан категории. Бед Бъни, който също е измежду тези реализатори, завоюва премия за най-хубав ърбан албум с " X 100 Pre ". В изявлението си той отбрани регетона, като сподели, че той е измежду основните жанрове на латино музиката.
 Наградите Грами за латино музика Gulliver/Getty Images
Алехандро Санс , който беше с най-вече номинации - осем, също получи три награди, само че не и най-голямата. Той завоюва наградата за запис на годината и за най-хубава поп ария дружно с Камила Кабело.

Наградата за ария на годината завоюва " Calma " на Педро Капо, Габриел Едгар Гонсалес Перес и Хорхе Нориега.

Драко Роса се наложи в категорията за рок албум с " Monte Sagrado ", а Мон Лафарте - за различен албум с " Norma ". " Mas De Mi " на Тони Сукар беше определен за най-хубав салса албум.

Най-добрият танго албум е " Revolucionario " на квинтета на Астор Пиацола . Продуцент на годината стана Тони Сукар.

След като извърши медли от шлагерите си, колумбиецът Хуанес получи премията " Личност на годината " от ръцете на Ларс Улрих от " Металика ".
 Наградите Грами за латино музика Gulliver/Getty Images
Сред най-забележителните осъществявания на вечерта беше н а Висенте Фернандес, който се отдръпна от сцената през 2016 година Публиката го приветства на крайници, до момента в който той пееше буйно дружно със сина си Алехандро Фернандес и внука си Алекс Фернандес.

За 20-годишнината на шоуто на сцената по едно и също време излязоха 20 артисти от разнообразни жанрове. Последваха осъществявания на Луис Фонси, Осуна и Ресиденте, който стана най-награждаваният реализатор в историята на премиите " Грами " за латино музика, като завоюва 25-ото си отличие - за къс видеоклип с " Banana Papaya ".

Рики Мартин, който водеше шоуто дружно с Розалин Санчес и Пас Вега , също изпя няколко ноти в края му.
 Наградите Грами за латино музика Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР