Испанката Гарбине Мугуруса е първата финалистка в тазгодишния Уимбълдън. 23-годишната

...
Испанката Гарбине Мугуруса е първата финалистка в тазгодишния Уимбълдън. 23-годишната
Коментари Харесай

Мугуруса разби Рибарикова по пътя към втория си финал в "Уимбълдън"

Испанката Гарбине Мугуруса е първата финалистка в тазгодишния " Уимбълдън ". 23-годишната тенисистка имаше потребност от едвам 64 минути, с цел да реализира разгромна победа с 6:1, 6:1 против словачката Магдалена Рибарикова.

Мугуруса ще играе за повторно на край в Лондон след 2015 година, когато отстъпи на Серена Уилямс. В опит да завоюва втория си трофей от Големия шлем след миналогодишния " Ролан Гарос " тя ще се изправи против победителката от мача сред Винъс Уилямс и Джоана Конта.

Испанската тенисистка нямаше безусловно никакви проблеми против Рибарикова, която в никакъв случай до момента не беше прекосявала третия кръг в шампионатите от Големия шлем и единствено три пъти в предходните си 34 участия беше прескачала втория.

Поставената под №14 Мугуруса завоюва скоростно първите пет гейма на дуела, като осъществя пробиви във втория и четвъртия. Рибарикова спря серията за 1:5, само че при собствен сервис испанката завърши сета с безапелационен гейм на 15.

Втората част се разви по еднакъв метод. Мугуруса проби в първия и третия гейм, затвърди без никакви проблеми направените пробиви и след 15 минути игра поведе с 4:0. Рибарикова завоюва третото си подаване, само че това беше всичко, което съумя да направи в този мач.

Мугуруса завоюва 60 от разиграните 93 точки в мача, загуби едвам 11 разигравания в своите подавания и избави единствения късмет за пробив, който се откри пред словачката. Испанката осъществя пет от 12-те си благоприятни условия да пробие подаването на съперничката.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (465)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР