Испания забранява някои вътрешни полети на къси разстояния като част

...
Испания забранява някои вътрешни полети на къси разстояния като част
Коментари Харесай

Испания планува да забрани вътрешните полети, при които можете да вземете влак за по-малко от 2,5 часа

Испания не разрешава някои вътрешни полети на къси дистанции като част от проекта си за понижаване на въглеродните излъчвания.

Полети с железопътна опция, която лишава по-малко от два часа и половина, към този момент няма да бъдат позволени, „ с изключение на в случаите на връзка с летища-хъбове, които се свързват с интернационалните направления “.

Ограничението е част от съглашение, подписано в Конгреса от съдружното държавно управление на Испания. Страната обмисля възбрана от 2021 година като част от своя проект за деяние за климата до 2050 година Това идва, откакто през май 2023 година френското държавно управление публично забрани вътрешните полети за пътувания, които могат да бъдат направени за по-малко от два часа и половина с трен.

Текстът, контрактуван от двете политически партии - PSOE и Sumar - също се стреми да проучва евентуалното влияние на ограничението на потреблението на частни самолети и инструкция на Европейския съюз за данъчно облагане на енергийни артикули, в това число керосин, който се употребява като авиационно гориво.

Какво влияние ще има възбраната за полети на къси дистанции?

Първоначално проектопредложението на водача на Sumar Йоланда Диас включва унищожаване на полетите на къси дистанции с железопътни други възможности за по-малко от четири часа, само че в този момент това е понижено до два часа и половина.

Първоначалното проектопредложение би икономисало до 300 000 тона CO2 и 50 000 полета годишно, съгласно изследване, оповестено предходната година от Ecologistas en Acción. Коалицията от екологични групи съобщи, че 11 въздушни маршрута могат да бъдат сменени с пътувания с трен под четири часа, намалявайки излъчванията на CO2 в Испания с близо 10 %.
Докладът преглежда основно полетите до и от Мадрид - доста от които е малко евентуално да бъдат включени в актуалната възбрана, защото това е интернационално летище. Както в тази ситуация с ограниченията, въведени във Франция, броят на фактически засегнатите от ограниченията полети може да бъде най-малък.

Забраната за полети на къси дистанции е подложена на критика като „ неефективна “

Опозиционните партии PP и Vox са срещу възбраната, като последната споделя, че това ще направи Испания „ по-малко конкурентоспособна “. Членът на PP Guillermo Mariscal изясни, че счита, че самодейността е „ неефективна “, защото ще докара единствено до 0,06% понижение на излъчванията съгласно данни от Колежа на авиационни инженери (COIAE).

Миналата година COIAE показа изказване, изразяващо несъгласието си с проекта за понижаване на полетите под три часа, потвърждавайки, че това ще има съвсем нулево влияние върху въглеродните излъчвания. В него се споделя, че „ поради такива понижени изгоди вредите, които биха били породени на промишлеността на въздушния превоз в Испания, ще бъдат обилни “.

Все още не е ясно по кое време ще бъдат въведени ограниченията или кои направления ще бъдат наранени. Забраната ще би трябвало да премине през още няколко стадия на промени, преди да може да бъде утвърдена от Сената и най-сетне да стане закон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР