Испания трябва да уважава демокрацията и международните договори и да

...
Испания трябва да уважава демокрацията и международните договори и да
Коментари Харесай

Пучдемон: Испания трябва да освободи политическите затворници

Испания би трябвало да почита демокрацията и интернационалните контракти и да се придържа към резолюциите на Организация на обединените нации, като освободи политическите пандизчии. Това сподели някогашният каталунски водач Карлес Пучдемон на конференция в Берлин, съобщи ДПА, представена от " Нова телевизия ".

Той насочи апел за договаряния въз основа на взаимното почитание, визирайки опита на Каталуния за самостоятелност, който провокира ограничения от страна на Мадрид. След това Пучдемон напусна Испания и Мадрид издаде заповед за ареста му по обвинявания за протест и финансови злоупотреби. Той бе арестуван в Германия, където в този момент се преглежда настояването за изгонването му към Испания. През това време Пучдемон е на независимост, откакто през вчерашния ден бе платена парична гаранция от 75 000 евро за това.

На конференцията през днешния ден Пучдемон сподели, че възнамерява да остане в Германия, до момента в който се преглежда настояването за екстрадицията му. След като процесът завърши, Пучдемон възнамерява да се върне в Белгия и да възобнови дейностите си в заточение.

Пучдемон сподели, че ще извършва всички рекомендации на немския съд, който го освободи под гаранция, добавя ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР