Испания ще разгледа молбите за помилване на бившия вицепрезидент на

...
Испания ще разгледа молбите за помилване на бившия вицепрезидент на
Коментари Харесай

Испания ще разгледа молбите за помилване на каталунските сепаратисти

Испания ще прегледа молбите за опрощение на някогашния вицепрезидент на каталунското държавно управление Ориол Жункерас и останалите сепаратисти, наказани за присъединяване им в организацията на през 2017 година. Това разгласи испанският министър на правораздаването Хуан Карлос Кампо в сесия за надзор на държавното управление в Испанския конгрес, съобщи БГНЕС.
Процедурата ще важи за деветимата каталунски политици, наказани на отнемане от независимост сред 9 и 13 години от Върховния съд на Испания за поощряване на фракционизъм през есента на 2017 година.
 Каталунският парламент утвърди резолюция за непризнаване на краля на Испания Каталунският парламент утвърди резолюция за непризнаване на краля на Испания
Парламентът на Каталуния утвърди резолюция, в която се показва, че районът не признава испанския крал Фелипе VI. Инициативата беше подк...
Министърът на правораздаването също изясни, че изпълнителната власт поддържа концепцията си за промяна на Наказателния кодекс на Испания, като наред с други тематики и тази за протест и фракционизъм, с цел да ги приспособява към новата обществена действителност и наредбите в други страни. Тази мярка е подложена на критика от консервативната Народна партия (ПП) с пояснение, че националистичните настроения имат за цел да се договаря общ държавни бюджет с партиите, които са в държавното управление и които нямат задоволително болшинство в Конгреса, с цел да одобрят обществените сметки.
След парламентарната сесия Борас настоя пред пресата, че помилването " е вероятно самостоятелно решение " и тя разговаряла с министъра за " политически проблем ".
са шестима някогашни членове на районното държавно управление през 2017 година, тогавашният ръководител на каталунския парламент и ръководители на две организации, борещи се за самостоятелност на Каталуния. Те бяха наказани през октомври 2019 година за сепаратистки развой, който разгласи Каталуния за самостоятелна република и се организира две години по-рано. През юли получиха опцията за първи път след три години да излязат от пандиза за уикенда, след което минаха към друго равнище на суровост, което им прекарват три нощи отвън пандиза.
Други сепаратистки политици напуснаха Испания, с цел да избегнат правораздаването, измежду тях, тогавашния президент на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон, който се намира в Белгия.
 Ориол Жункерас към този момент не е евродепутат Ориол Жункерас към този момент не е евродепутат
Излежаващият присъда в испански затвор каталунски сепаратистки водач Ориол Жункерас не може да бъде евродепутат, съобщи през днешния ден ръководител...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР