Испания се замеси в най-зрелищния мач от началото на Мондиал

...
Испания се замеси в най-зрелищния мач от началото на Мондиал
Коментари Харесай

Испания няма да пощади Иран

Испания се замеси в най-зрелищния мач от началото на Мондиал 2018 досега - трагичното тъждество против Португалия (3:3). Дебютът на Фернандо Йеро, заменил по неотложност уволнения Хулен Лопетеги, се трансформира в същински театър, а Ла Роха изпусна успеха в последните минути, когато Кристиано Роналдо оформи хеттрика си. Днес испанците не би трябвало да се затруднят доста с отбора на Иран, само че на международно състезание изненадщи постоянно са вероятни, а в Русия към този момент станахме очевидци на няколко такива.

Йеро е удовлетворен, че ще може да употребява Даниел Карвахал, който е възобновен и ще заеме титулярната си позиция на десен бек. Въпреки грубата си неточност при едно от попадението на Роналдо, Давид де Хеа още веднъж ще застане под рамката. В центъра на отбраната ще са несменяемите Серхио Рамос и Жерард Пике, а триото Коке, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста ще зарежда с пасове изнесения в предни позиции Диего Коща. Иско и Давид Силва също ще имат очебийно офанзивни функционалности.

От лагера на Испания подчертаха, че няма да подценят противника, който в първия си мач изненадващо надделя Мароко. “Фуриите” ще търсят безапелационен триумф, за да усилят възможностите си да завършат като спечелили в групата.

Иран сигурно ще играе с мисъл за отбраната и ще се стреми да употребява някоя от разкрилите се благоприятни условия за контраофанзива. Повечето футболисти в състава на Карлос Кейрош са непознати, само че нападателите Сардар Азмун от Рубин, Алиреза Джаханбахш и Карим Ансарифард са способни да санкционират всяка неточност на противниковата отбрана.

Иранците в никакъв случай не са прескачали групите на международни финали, само че успеха над Мароко на старта вдъхна оптимизъм на 80-милионната нация. Кейрош съобщи, че напрежението ще е напълно върху Испания, а неговият тим може единствено да завоюва от идния мач.

Рефер на конфликта в Казан ще е Хулио Баскунян от Чили. Срещата ще стартира в 21:00 часа.

Мондиал 2018, група “В”:

ИРАН - ИСПАНИЯ

Вероятни сформира:

ИРАН (4-2-3-1): Бейранванд; Резаеян; Пуралиганджи, Канзадех, Хаджи Сафи; Амири, Езатолахи; Джаханбакш, Шоджаи, Ансарифард; Азмун
Селекционер: К. Кейрош
ИСПАНИЯ (4-3-3): Де Хеа, Карвахал, Пике, С. Рамос, Алба; Коке, Бускетс, Иниеста; Д. Силва, Д. Коща, Иско
Селекционер: Ф. Йеро

СЪДИЯ: Хулио Баскунян (Чили)
СТАДИОН: “Казан Арена”
НАЧАЛО: 21:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК! Мондиал 2018 2 кръг, сряда 20 юни  Иран 21:00предстои  Испания
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР