Испания потегли на световното първенство с гръмка победа 7:0 над

...
Испания потегли на световното първенство с гръмка победа 7:0 над
Коментари Харесай

Луис де ла Фуенте е новият треньор на Испания

Испания потегли на международното състезание с гръмка победа 7:0 над Коста Рика, само че с това почти завърши всичко хубаво. Отпадането на 1/8-финалите след дузпи от Мароко докара до уволнението на селекционера Луис Енрике.

Кралската футболна федерация се оказа готова стремително да разгласи и заместника му, който се оказа негов съименник. 61-годишният Луис де ла Фуенте поема международния първенец от 2010 година

Той би трябвало да се погрижи за внасяне на пресен лъх в националния тим. Визитката му демонстрира, че опитният експерт би трябвало да има данни за това.

От 2013 година Де ла Фуенте води разнообразни младежки и юношески гарнитури. През 2015-а с отбора до 19 година е европейски първенец. С младежките национали е втори на континента преди 3 година

Миналата година е отпред на тима, който взе участие на олимпиадата в Токио. Де ла Фуенте го извежда до край, изгубен с 1:2 от Бразилия.

Иначе казано, треньорът е имал директен контакт с всички млади испански футболисти, посочили качества да пазят националната фланелка.

Луис Енрике пое за повторно Испания през 2019-а и предишното лято стигна с тима до полуфинал на европейското.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР