Испания победи Унгария с 27:25 гола в дерби мач от

...
Испания победи Унгария с 27:25 гола в дерби мач от
Коментари Харесай

Унгарският кошмар няма край! Маджарите с нова загуба на Европейското първенство

Испания победи Унгария с 27:25 гола в дерби мач от група " D " на Европейското състезание по хандбал за мъже. Така отборът на " ла роха " си обезпечи място във втората фаза на шампионата, който се организира в Хърватия, откакто в първата си среща надигра безапелационно Чехия. Както и при провалянето си от Дания в първия кръг, унгарците играха на максимума от опциите си, само че не съумяха да сложат завършек на черната си серия от загуби на шампионати на остарелия континент. От предходния подобен (2016 год.) до в този момент " маджарите " са позволили 8 следващи провали.

Те бяха равностойни на испанците през всичките 60 минути във " Вараждин Арена ", само че имаха преднина единствено на два пъти и то при започване на срещата. Именно първите минути бяха изпълнени с необясними неточности от хандбалистите на двата тима, а от това съществено пострада резултатността на мача. През първото полувреме най-големият задатък на Испания бе три гола при 10:7 и 11:8, само че паузата пристигна при 13:12.

. @david_balague and @AlexDujshebaev teach Hungary a flying lesson in the Group D match in Varazdin.
Would you be able to do it? @RFEBalonmano#hypnoticgame #ehfeuro2018 #HUNESP pic.twitter.com/UqRA86eDMs
— EHF EURO (@EHFEURO) January 15, 2018 В края на първата част един от най-опитните играчи на " ла роха " - Гедеон Гуардиола, получи травма в глезена на левия крайник и след почивката не излезе на игрището. Съотборниците му имаха шансове да поведат с по-голяма разлика, само че пропуснаха всеки от тях и Унгария на три пъти изравняваше за 17:17, 19:19 и 20:20. Малко по-късно испанците още веднъж дръпнаха с две попадения и от този миг до края нито един от двата отбора не направи серия от най-малко два следващи маркирани гола.

За Унгария това означаваше седмо поредно проваляне от Испания и съдбоносен дуел против Чехия на 17 януари, в който съвсем несъмнено спечелилият ще се класира за втората групова фаза.

Цели 9 играчи на Испания се разписаха най-малко един път във вратата на противника, в това число вратарят Гонсало Перес де Варгас. Най-резултатни с по 4 гола бяха Валеро Ривера, Алекс Дуйшебаев, Айтор Арино и Адриан Фигерас. За Унгария шест попадения означи пивотът Бенсе Банхиди, Золт Балогх добави 5, а макар че вкара единствено 4, Мате Лекай бе определен за състезател на мача.

На 17 януари испанците излизат в нова тежка борба против Дания - мач, чието значение за битката в идната фаза ще бъде доста огромно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР