Испания победи Хърватия с 5:3 след продължения в безспорно най-интересният

...
Испания победи Хърватия с 5:3 след продължения в безспорно най-интересният
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: В уникален мач с 8 гола Испания надви Хърватия и е на 1/4-финал

Испания победи Хърватия с 5:3 след продължения в несъмнено най-интересният досега 1/8-финал на UEFA EURO 2020 на стадион Паркен в Копенхаген. Първо в 20-ата минута автогол на Педри и безумна неточност на Симон даде преднина на Хърватия, само че в 38-ата минута Сарабия изравни. В 57-ата минута Испания обърна развоя на резултата с гол на Аспиликуета. Третият гол за Испания пристигна в 78-ата минута, когато прецизен беше Феран Торес. В 85-ата минута резервата Оршич върна тима си в мача, откакто съумя да нанесе прецизен удар. В добавеното време на мача Пашалич възвърне равенството. В 100-ата минута Алваро Мората се разписа и даде нов задатък на отбора си. Три минути по-късно Оярсабал направи резултата 5:3, което се оказа и крайния резултат в мача.

Още в началните мигове на дуела Гая можеше да изскочи на голова позиция, само че не сполучи и топката се оказа в ръцете на Ливакович. Малко по-късно и Коке имаше опция да тормози съперниковата отбрана и вратар, само че не сполучи.

В 10-ата минута пристигна и първия прецизен удар в една от двете порти. Центриране на Коке от директен свободен удар отдясно разреши на Аспиликуета да стреля, само че Ливакович не беше усложнен и улови решително. Три минути по-късно и Сарабия опитва мерника си, само че топката не пожела да влезе във вратата на Хърватия.

Коке пропусна златен късмет да открие резултата, откакто от няколко метра не съумя фронтално против Ливакович да го преодолее, вратарят разколеба испанския атакуващ състезател.

В 20-ата минута при опит да спре топката с крайник в личното си наказателно поле при върната топка от страна на Педри, Симон не съумя да го стори и тя влезе в мрежата му, а Хърватия излезе напред в резултата. Хърватите бяха окрилени от това попадение и потеглиха да нападат, търсейки втори гол. Ковачич опита изстрел в 26-ата минута, топката не откри задачата.

Испания изравни след отлична офанзива в 38-ата минута на дуела. Сарабия беше прецизен след канонада към вратата на Ливакович, а вратарят капитулира.

До почивката и двата отбора пробваха да осъществят, само че Мората и Ребич не съумяха да се разпишат.

Испанците започнаха много интензивно втората част. Това даде резултат и в 57-ата минута, Аспиликуета засече с глава пас отляво и матира Ливакович, с цел да изведе " Ла Фурия Роха " напред в резултата. Десет минути по-късно Хърватия пропусна да изравни резултата. Гвадриол стреля от десетина метра, само че Симон се оправи чудесно със обстановката.

Алваро Мората прати топката във вратата на Хърватия в 72-ата минута, само че беше в състояние на засада. С отлична офанзива, която не остави шансове на защитата на Хърватия пристигна и третият гол в тяхната врата, а прецизен беше Феран Торес.

В края на постоянното време Хърватия стигна до равенството. Първо в 85-ата минута Оршич понижи, а в добавеното време Пашалич се оказа на точното място и изравни, пращайки мача в продълженията.

Оршич в 92-ата минута стреля рисково, само че топката мина над напречната греда. Четири минути по-късно необикновен пропуск на Пашалич лиши Хърватия от преднина, откакто той от 3-4 метра беше обезверен от Симон, който се реваншира за първия гол на противника.

Така пристигна ред на испанците да нанесат два удара в границите на 3 минути. Първо Мората се разписа в 100-ата минута, откакто си овладя топката добре и стреля под гредата, а три минути по-късно Оярсабал не остави късмет на Ливакович и като че ли реши към този момент нещата в дуела.

Будимир опита рисков удар в 106-ата минута, топката мина настрана от вратата на Симон. Десет минути по-късно Мората стреля отлично, само че Ливакович не разреши на топката да влезе в мрежата му за шести път довечера. В края на продълженията Олмо нацели гредата, а в последна сметка Испания ликува като краен победител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР