Испания и Португалия се подготвят за температури от над 40

...
Испания и Португалия се подготвят за температури от над 40
Коментари Харесай

Горещото време в Испания и Португалия създава опасност от горски пожари

Испания и Португалия се приготвят за температури от над 40 градуса по Целзий през идващите дни заради навлизането на гореща и суха въздушна маса на Пиренейския полуостров, заяви Асошиейтед прес.

Португалският министър председател Антониу Коща предизвести през днешния ден, че горещото време покачва заплахата от горски пожари, които през 2017 година предизвикаха гибелта на повече от 100 души в неговата страна.

Испанската метеорологична работа предвижда, че горещата вълна ще остане до понеделник и заяви, че температурите може да надвишават 44 градуса по Целзий.

" Максималните и минималните температури ще доближат равнища, които мощно се отклоняват от междинните за това време на годината ", заяви метеорологината работа.

Подобни температурни пикове не са непознато събитие в Испания и Португалия по време на летните месеци. Но учените, които изследват климата, споделят, че няма подозрение, че климатичните промени, в резултат на изгарянето на въглища, нефт и природен газ, са водеща причина за сходни талази от горещини, суши, горски пожари, наводнения и стихии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР