Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти, което

...
Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти, което
Коментари Харесай

Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти

Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти, което провокира остри рецензии от страна на правозащитни организации, съобщи AFP, представени от организация Фокус.

По данни на вътрешното министерство, близо 1000 мигранти, множеството от които алжирци, са достигнали испанските крайбрежия от предишния четвъртък насам на борда на лодки през Средиземно. Половината от тях са били прихванати от кораби на испанската брегова защита в региона на Мурсия. Те са били отведени в новоизграден затвор в Арчидона, покрай Малага, който към момента не е пуснат в употреба.

Испанското държавно управление отбрани решението си да държи мигрантите в пандиза, като се аргументира с неналичието тук-там в центровете за настаняване на мигранти. „ Смятаме, че е по-добре мигрантите да бъдат държани в центрове, разполагащи със санитарни възли, душове, топла вода, отопление, кревати, спортни зони, вместо да ги държим в палаткови лагери като в някои други страни “, сподели испанския вътрешен министър Хуан Игнасио Зойдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР